"L'home de la guitarra", un disc tribut a Josep Bastons

Es va presentar el dia 24 de novembre a SGAE Catalunya. L'acte va comptar amb la presència del productor del disc, Antoni Mas, el propi Josep Bastons i amb actuacions de Frans Cuspinera, Gemma Humet, Ginesa Ortega i Indira Ferrer.

Ahir es va presentar el disc tribut a Josep Bastons (Palafrugell 1927), editat per Picap i produït per Antoni Mas. A més d'ells dos, l'acte va comptar amb la presència d'alguns dels artistes que han intervingut al disc (Frans Cuspinera, Indira Ferrer, Txell Sust, Gemma Humet, Sabor de Gracia, Meïa, Lydia Torrejón, Arnau Tordera, Cris Juanico, Georgina Espolet, Port bo, LGP, Ginesa Ortega, Sherpah, Sara Pi i Clara) i amb les actuacions de Frans Cuspinera, Gemma Humet, Ginesa Ortega i Indira Ferrer.

"L'home de la guitarra" recull, per ordre cronològic, els setze temes més emblemàtics que ha escrit el mestre Josep Bastons en el decurs de la seva trajectòria com a compositor. Cadascun d'aquests temes és cantat per un intèrpret diferent, que n'ofereix la seva particular versió. Un toc personal que fa que cada cançó sigui una sorpresa, sobretot si tenim en compte que la gran majoria dels intèrprets provenen d'altres gèneres musicals molt diferents i que, alguns d'ells, precisament han descobert les havaneres a partir de la seva participació en aquest treball.

Aquestes característiques converteixen "L'home de la guitarra" en un document original i summament interessant, tant per als aficionats a la música d'en Josep Bastons, que tindran una magnífica ocasió d'escoltar-la "d'una altra manera", com per als admiradors dels diferents cantants i grups participants, que els descobriran en una faceta diferent i sorprenent.

Com a cloenda de la gravació, s'ha escollit una havanera que els companys d'en Josep Bastons -en Carles Casanovas i l'Antoni Mas- li varen dedicar i que interpreten els seus amics més íntims.