Neix el Festival Jacophonic, impulsat pel Sunset Jazz Club de Girona

El festival dedicat a Jaco Pastorius se celebrarà del 18 de setembre al 4 d'octubre

En ocasió del 30è aniversari de la tràgica mort de Jaco Pastorius, el Sunset Jazz Club de Girona ha organitzat el Festival Jacophonic, que tindrà lloc a diferents espais de la ciutat a partir del 18 de setembre i fins al 4 d'octubre.

Jacophonic s'inaugura amb una mostra de vinils i un concert gratuït a càrrec de Dani Pérez (guitarra) & Pep Pérez Cucurella (baix) al local El Cafè. L'endemà Vicenç Mènsua farà una xerrada amb el títol "Jaco Pastorius: la revolució del baix", i el dia 20 el baixista italià Dario Deidda farà una màsterclass a l'Espai Marfà amb el títol "Jazz on Jazz ... Bass". Al vespre el mateix Dario Deidda farà un concert al Sunset amb Albert Bover al piano i David Xirgu a la bateria.

El dia 21, el mateix dia en què farà 30 anys justos de la mort de Jaco Pastorius, es projectarà al cinema Truffaut el documental "Jaco: The film", produït per Robert Trujillo, baixista de Metallica i gran admirador de Pastorius. L'endemà, el dia 22 de setembre, el Carles Benavent Trio, format per Roger Mas (piano), Carles Benavent (baix) i Roger Blàvia (bateria), amb Antonio Serrano (harmònica), oferiran una estrena exclusiva per al festival: el concert "For Jaco, Toots and Paco". Benavent, hereu de Pastorius i Serrano, deixeble de Toots Thielemans, van formar part dels grups llegendaris de Paco de Lucía i han preparat junts aquest homenatge. El concert s'oferirà al Sunset en dues sessions (21h i 23h).

El dia 23 de setembre, i en col·laboració amb  el festival L'Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu, que organitza l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna (AMJM), el trio Àrid, format per Guillem Castejón (guitarra i pedal steel), Jordi Mestres (baix, contrabaix i guitarra) i Ricard Parera (bateria i sintetitzadors), oferirà un concert gratuït a l'escenari exterior del Sunset Jazz Club.

Jacophonic es tancarà el 4 d'octubre amb el concert "Portrait of Jaco" que el quartet de cambra Tellus Ensemble oferirà a la Casa de Cultura de Girona.