L’intèrpret de contrabaix Josep Quer, convidat pel congrés internacional Bass Convention

El Bass tindrà lloc a Praga durant cinc dies, del 20 al 25 de setembre

El Bass és un punt de trobada bianual i itinerant de professionals del contrabaix de tots els àmbits i especialitats musicals. Professors, intèrprets, estudiants i entusiastes d’aquest instrument participaran en concerts, seminaris, tallers i classes magistrals que tindran lloc a Praga durant cinc dies, del 20 al 25 de setembre.

A la cita d’enguany hi acudiran un total de 119 contrabaixistes d’arreu del món, que actuaran sols o amb acompanyament d’altres instruments. Per part catalana hi serà Josep Quer i Agustí, acompanyat per Josep Maria Surrell al piano. El programa que presentaran estarà format per diverses peces dels compositors catalans Valls, Albéniz i Granados, i Falla com a compositor espanyol.

Josep Quer i Agustí és fill de Vilafant, on va néixer el 1943 i d’on és fill predilecte. Quer és Professor Superior de violí, trombó i contrabaix. Fins l’any 1977 va conrear el gènere popular i de ball, principalment amb l’Orquestra Internacional Maravella, amb la qual va recórrer Europa. A partir d’aquest moment, es dedicà exclusivament a la música clàssica amb l’Orquestra Simfònica d’Euskadi i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (fins al 2008); ha estat solista de diverses orquestres simfòniques i de cambra, entre les quals l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. El seu currículum professional, tanmateix, és molt més ampli i inclou la participació en grans festivals internacionals de música: Peralada, Houston, Iowa, Indianapolis, Boston... Ha exercit la docència a la Double Bass Master de Reding (Anglaterra), a la Longy School de Cambridge (EUA) i també ha fet tournées per Europa i Amèrica com a solista amb diverses orquestres de cambra. Ha enregistrat els CD de música per a contrabaix solista Contrabaix nostre (ALTERNATIVA, 1993),  El bruixot del contrabaix (ALTERNATIVA, 1996) i El Duende. Homenatge a Pere Valls i Duran (PICAP, 2001).

Per a la participació a la Bass 2016 Prague Convention, Josep Quer i Agustí ha comptat amb una beca de l’AIE (Artistas, Intérpretes o Ejecutantes, Sociedad de Gestión), l’associació gremial autoritzada pel Ministerio de Cultura espanyol per a defensar els drets dels artistes, intèrprets i executants i fomentar-ne la formació, així com garantir prestacions assistencials i promoure la divulgació de la cultura musical.

Per a més informació, podeu contactar amb Josep Quer i Agustí a través de www.josepquer.com o bé per telèfon al 627 88 25 45