Ésdansa, el festival de la dansa i la música d’arrel tradicional

 La 29ª edició del Festival de Música i Dansa de les Preses se celebrarà des del dimarts 23 fins al diumenge 28 d’agost. Hi participaran una quinzena de companyies nacionals i internacionals. Ésdansa pretén convertir-se en un motor per la creació, la producció i exhibició de la dansa catalana d’arrel tradicional, sense deixar de banda els seus orígens: les propostes internacionals. Aquest 2011 l’organització del festival continua aquest camí amb una aposta clara per la creació i producció de noves propostes i la creació de nous públics per a la dansa d’arrel tradicional.

Pep Gimeno Botifarra a la Trobada de Cantadors i Sonadors
La nova Carpa Ésdansa acollirà l’actuació del carismàtic cantador de Xàtiva Pep Gimeno “Botifarra”, que durant els últims anys s’ha convertit en tot un fenomen de la cançó tradicional. El passat 2010 va rebre el XIII Premi Puig-Porret de la Crítica Musical de Catalunya en la categoria folk i el premi al millor directe dels Premis Enderrock, entre altres.

Percussió i moviment al Monogràfic
La proposta monogràfica de l'Ésdansa 2011 girarà a l'entorn de la percussió i el moviment. El Monogràfic inclourà tres propostes: un taller de percussió corporal obert a tota la família a càrrec de Sergi Ramis, un espectacle - taller de percussió i dansa gallega a càrrec de Sergio Cobos de l'associació Pédexumbo i la proposta Del gamelan indonesi a la marimba africana, dos móns de dansa fets de percussió.

La cantant Lídia Pujol intervindrà a l'estrena de COMTE ARNAU
La cantant Lídia Pujol també ha col·laborat a l'espectacle COMTE ARNAU. La seva veu ens trasllada a una reflexió final del mite a través de la "Cançó descantada", una reinterpretació de la cançó tradicional del Comte Arnau amb lletra de Miquel Pujadó. Lídia Pujol interpretarà la cançó en directe durant l'estrena de COMTE ARNAU a l'Ésdansa.