Ja és oberta la inscripció a la 18a edició del Sona9. El termini s'acaba el 15 d'abril.

Les inscripcions es fan a través del web www.sona9.cat

Amb la 18a edició, el Sona9 ha arribat a la majoria d'edat i es consolida com la plataforma de grups emergents més activa i la primera que abasta artistes de tots els territoris de parla catalana.

En aquesta edició el Sona9 proposa un recorregut que mantindrà els grups i artistes seleccionats en actiu fins a la final del 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona, a mesura que vagin superant les diferents fases. Els concerts preliminars dels 18 classificats es faran el mes de maig a Barcelona, Palma i València (12 seleccionats de Catalunya, 3 de les Balears i 3 de la Comunitat Valenciana). En la fase semifinal s'inclouran els concerts del Mercat de Música Viva de Vic, BAM de Barcelona, Acústica de Figueres i Santa Tecla de Tarragona. A la recta final, els grups i solistes seleccionats hauran d'oferir un concert acústic a iCat FM i enregistraran un tema als estudis La Bucbonera.

Una de les novetats d'aquesta edició són els tallers de creació, producció i assessorament musical que oferiran les Cases de la Música als 18 grups classificats per als concerts preliminars.  A més, la plataforma La Cupula Music oferirà gratuïtament la distribució digital a través de Spotify, iTunes o Deezer de les cançons presentades per les 18 bandes seleccionades. Aquest servei s'activarà un cop acabat el Sona9 i tindrà una vigència d'un any. D'altra banda, els 3 grups que arribin a la fase final faran un stage de producció de directe amb l'assessorament d'un director d'escena i un músic professional que els ajudaran a preparar la final del mes de novembre.

Al llarg de les diferents fases del Sona9, s'activarà un canal a Youtube on es penjaran càpsules audivisuals que permetran fer un seguiment exhaustiu.

Premis del Sona9 

  • Premi Sona9: S'atorgarà al guanyador del concurs. Consta de la gravació i edició d'un disc amb un productor professional i una gira de concerts per Catalunya.
  • Premi Joventut: Gravació de quatre cançons en un estudi professional, distribució digital de l'EP i una gira de concerts per Catalunya.
  • Premi Èxit: Gravació de dues cançons en un estudi professional i distribució digital del single.
  • Premi de Votació Popular: 1.000 euros en material musical. Aquest premi es decidirà el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic.
També s'afegeix com a novetat el Premi Cases de la Música, que s'atorgarà al grup amb més projecció de futur d'entre els 18 grups classificats a la fase preliminar. Aquest premi consisteix en un programa de tutoria anomenat Incubadora Musical, orientat a que els grups o solistes  puguin fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical.