L'Espai Ter presenta la nova temporada

S'han programat 35 espectacles entre teatre, música clàssica, cobla, noves tendències musicals i màgia

L'Auditori Teatre Espai Ter ha presentat aquest matí la programació estable del primer semestre de 2018, que pràcticament duplica el nombre de propostes de teatre, música i arts escèniques, en relació amb l'any passat.

En concret, s'han programat 35 espectacles, tots ells de primer nivell, amb l'objectiu d'avançar en la consolidació d'una programació que porti al Baix Ter el millor de la cultura al nostre país. Una programació, marca de la casa, amb múltiples mirades, amb l’ingredient comú de convertir en una experiència cultural l’estada a l’Espai Ter.

El nou cicle representa un pas més en la consolidació dels principals eixos programàtics de l'equipament i continua apostant per una política de preus que faci més assequibles els espectacles. Enguany es tornarà a activar l’Abonament T5, que permet escollir 5 espectacles d’un llistat de deu, per només 50 €; i el I el Paquet Orquestres, que fomenta la compra dels dos concerts del Cicle Grans Orquestres per només 20 €. L'objectiu és poder continuar creixent en nombre d’espectadors, com ha passat en les darreres edicions. L’equipament va tancar el 2017 amb 117 activitats, un 54% més que el 2016, i 56.000 usuaris, prop de 4.000 més.

El teatre professional, la música clàssica, la cobla, les noves tendències musicals, la màgia i les propostes educatives tornaran a protagonitzar una atractiva programació, que s'obrirà el 4 de febrer amb l'exitosa  obra «Paraules encadenades», de Jordi Galceran, amb direcció de Sergi Belbel.
La presentació ha tingut lloc al vestíbul de l'Espai Ter i ha comptat amb l'assistència de representants de bona part de les entitats, empreses i patrocinadors que fan possible la programació, a banda de tècnics i representants municipals.

La mirada dels clàssics

A l’hivern, la música clàssica continua viva i l’auditori es converteix, de la mà de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, en un espai de música de cambra per acollir tres propostes del cicle de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya: el Trio Kaukokaipuu, (14/01/18), la pianista Maria Canyigueral(18/03/18); i una obra molt especial: una òpera de butxaca en català: La Serva Padrona(18/02/18)

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) té una cita obligada a Torroella de Montgrí des de fa tres anys per Setmana Santa, quan ofereix un gran concert de música clàssica. Enguany (25/03/18) ens portarà la música de Skriabin, concert per piano i Txaikovsky, 6a simfonia "Patètica". 

Homenatge a les grans orquestres del nostre país i a la cobla

A l’Empordà i a la Selva, continuen en actiu quatre grans orquestres del nostre país (Montgrins, La Principal de la Bisbal, Selvatana i Maravella).  Aquestes formacions formen part de la vida de moltes generacions. Amb el Cicle Grans Orquestres, l’Espai Ter ha volgut traslladar el so de les orquestres a un auditori. Aquest any, les formacions convidades son l’Orquestra Maravella(04/03/18)  i  l’Orquestra a Selvatana(25/03/18).
Amb motiu del centenari del naixement del músic i compositor Ricard Viladesau, la Cobla Sant Jordiha gravat un doble CD Sardanes i sardanes obligades en homenatge al mestre Viladesau, que presentarà en concert a l’Espai Ter (10/03/18).
El mes de maig, la Cobla Bisbal Joveestrenarà, amb la coproducció de l’Espai Ter, un espectacle familiarSsshhtt!! (19/05/18) que reivindicarà la cobla com la bigband catalana i on descobrirem una aproximació divertida a aquesta formació.

 
Les noves tendències musicals i els festivals de referència
Una novetat important de la temporadfa és la incorporació d'un concert del Black Music Festival, que portarà a Torroella Shirley Davis & The Silverbacks (02/03/18), una de les veus més apreciades de l'escena soul espanyola. Un concert que convertirà l'Espai Ter en una sala de jazz.


En el marc de les XIII Trobades de Música Mediterrània, i amb la col·laboració del Museu de la Mediterrània, Clara Peyapresentarà el seu treball Oceanes, un homenatge a les dones de la Mediterrània (14/04/18).

Mazoni interactua amb músics turcs per tal de descobrir una nova dimensió de les seves cançons i fer-ne de noves amb la seva proposta Mazoni& Istanbul Ensemble (21/04/2018). 

L’Espai Ter també acollirà el musical de l’Escola de Música Moderna de Girona, A bit of Broadway(13/05/18), un espectacle de teatre musical protagonitzat per vint joves actors i una gran orquestra de jazz.
Un any més, compartirem un dels concerts del Festival Ítaca, enguany amb la compositora i actriuMaikaMakovski& Brossa Quartet Corda (16/06/18).