Es presenta la 17a edició del Festival de Jazz de Girona

Andrea Motis & Joan Chamorro, Chicuelo & Mezquida, Sheila Jordan, Júlia Valle i Threejay són alguns dels noms destacats d'aquesta edició

Avui, 7 de setembre, s'ha presentat la 17a edició del Festival de Jazz de Girona que començarà el dia 17 de setembre de 2017. Una coincidència numèrica que , segons el director del festival Francesc Ubanell, porta bons auguris.

Però aquest no és l'únic joc de números, ja que en aquesta edició coincidiran dues generacions de cantants de jazz: Andrea Motis, amb 22 anys (17/09) i la gran Sheila Jordan, que en té 88 i fa deu anys que no actua al nostre país (24/09). Motis, juntament amb el quartet format per Joan Chamorro, Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra) i Esteve Pi (bateria), presentarà el disc Emotional dance, editat pel mític segell Impulse!. El concert que oferirà Sheila Jordan és una coproducció amb artistes locals: Albert Sanz (piano), Javier Colina (contrabaix) i Jorge Rossy (bateria).

Un altre fet destacable és la col.laboració amb el Festival Jazzèbre de Perpinyà, que ja es va encetar l'any passat i que s'ha batejat amb el nom de Jazz Pon-T. En el marc d'aquesta col·laboració, el Giulia Valle Trio farà un concert a la Casa Musicale de Perpinyà (29/09) i la plaça dels Jurats de Girona acollirà Mowgli, una banda formada per Bastien Andrieu, Ferdinand Doumerc i Pierre Pollet, a més d'un concert de Martí Serra, que presentarà el disc Cançons mecanoscrites amb Gemma Abrié (veu), Pau Figueres i Josep Traver (guitarres), Mar Serra (piano) i David Xirgu (bateria).

La Fundació Valvi, que col·labora amb el festival des de fa 11 anys, acollirà el projecte de Magalí Sare (veu) i Manel Fortià (contrabaix). A partir d'ara, la col.laboració de la Fundació Valvi amb els joves intèrprets tindrà continuïtat tot l'any.

Els altres noms del festivals són Chicuelo & Mezquida (21/09), Threejay (22/09) i Patàx (23/09). S'havia previst una actuació de Latorre & Fort Quartet a la Plaça Major de Banyoles (28/09), però s'ha hagut de suspendre perquè l'espai no estarà disponible. 

A diferència dels anys anteriors, set dels vuit concerts seran de pagament i costaran entre 3€ i 25€. 

Una novetat és que l'organització d'aquesta edició és a càrrec de Produccions Fila6 i RGB, que també s'encarrega de la promoció i difusió.  En canvi, la flagrant absència del festival de l'únic club de jazz de la província de Girona, el Sunset Jazz Club, que durant tot l'any programa concerts d'una qualitat remarcable, no és cap novetat. I encara no en coneixem els motius.