Tanca amb èxit la primera edició del Festival Amb So de Cobla de Palamós

Unes 4.000 persones assisteixen als concerts del primer festival que mescla tradició i innovació a l’entorn de la sonoritat de la cobla


El director del certamen, el músic Adrià Bauzó, ha destacat el bon seguiment que han obtingut els espectacles principals, entre els quals hi ha les tres actuacions programades al Parc del Convent dels Agustins. Es tracta de la producció inaugural del passat 29 de juliol amb Cris Juanico i la seva banda de rock ampliada amb instruments de cobla; l’actuació de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona dijous passat i ahir dissabte el tenora Jordi Molina presentant el seu darrer disc, Matèria del temps.
 
‘Estem molt contents perquè realment la resposta del públic ja aficionat a la sardana però també del públic nou –que era una mica el repte- ha estat molt bona’, afirma Bauzó. En relació a la línia que ha de seguir el Festival en les seves properes edicions, Adrià Bauzó aposta clarament per una línia bicèfal·la que inclogui d’una banda l’element de centre productor (ja apuntat enguany amb l’espectacle inaugural amb Cris Juanico, una producció impulsada des d’Amb So de Cobla) però també que sigui capaç de recollir allò que els creadors ja estan desenvolupant de manera autònoma: ‘El Festival ha de ser un marc on els creadors s’atreveixin i s’engresquin a utilitzar el so de la cobla per als seus projectes, un espai que integri les propostes que ja s’estan desenvolupant. Igualment l’element de centre productor és clau per a nosaltres, de cara a l’any vinent ja tenim moltes idees, comptant amb un any d’experiència, de resultats i de coneixement dels espais on es poden fer les activitats’, assegura.

Els responsables del Festival Amb So de Cobla han volgut destacar dos últims aspectes a manera de valoració d’aquesta primera edició: d’una banda, el fet de divulgar el so de la cobla des del punt de vista més pur, més tradicional, acollint activitats molt arrelades i de gran èxit de públic com són la celebració del Concert Memorial Ricard Viladesau que impulsa l’Agrupació Sardanista Costa Brava. D’altra banda, els organitzadors del certamen han apuntat que volen mantenir l’aposta per la gratuïtat dels espectacles en un percentatge molt elevat ‘amb l’objectiu d’acostar el so de la cobla al major nombre possible de públic: si més no en aquesta primera fase de consolidació del Festival, creiem que és bàsic difondre aquest so entre públics de tot tipus i això ho podrem aconseguir en bona mesura amb aquest element de gratuïtat, sempre que econòmicament sigui possible’, conclouen.

Amb el bon gust de boca que han deixat nits com la de divendres passat amb la rumba catalana de Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove i l’actuació posterior de la fanfara catalana Biflats o ahir dissabte la calidesa de la tenora de Jordi Molina, aquest diumenge l’activitat se centra amb una ballada de sardanes de cloenda, en format ‘clàssic’, a càrrec de la Cobla Baix Empordà. Per últim, els organitzadors del Festival han decidit reubicar dins del calendari lectiu el seu curs de formació per a instrumentistes de cobla, que tindrà lloc finalment el proper 21 d’octubre