Neix la Cooperativa Músicos de Andalucía

Impulsada per AIE Sociedad de Artistas, segueix el model d'èxit de MUSICAT

Música Gestión - Cooperativa de Músicos de Andalucía es va presentar ahir a Sevilla com "una cooperativa feta per músics per a músics". La iniciativa l'ha impulsada AIE Sociedad de Artistas, seguint el model de cooperatives de MUSICAT.

El Consell Rector de la nova cooperativa està format per Juan Luis Calceteiro, conegut com "Juani de Cantores de Hispalis" que n'ostenta la presidència, el guitarrista Gerardo Núñez, el productor i compositor Manuel Ruiz "Queco" - tots ells són consellers d'AIE -, el cantant José Manuel Soto i el músic Bruno Marvizón, president de la Asociación de Músicos de Sevilla (AMUSE).

La funció de la cooperativa és donar cobertura al músic per desenvolupar la seva activitat sense incumplir la legalitat vigent. Calceteiro està convençut que les cooperatives són la millor eina perquè els músics puguin treballar amb tranquil·litat sense haver-se de preocupar per la gestió. Segons explica, en el sector musical hi ha un gran desconeixement de la normativa, cosa que provoca irregularitats i situacions de risc, com ara la manca de cobertura en cas d'accident, de conflictes amb l'empresari o amb l'entitat contractant, o davant la dificultat de cobrar la feina.

La Cooperativa de Músics de Andalucía segueix el model de MUSICAT, que ja fa anys que treballa colze a colze amb els impulsors de la iniciativa per fer-la possible.

https://www.youtube.com/watch?v=NQ2lnpxPiKY