La 7a edició de Girando Por Salas es despedeix amb un concert de final de gira a Madrid

Un total de 26 bandes de tot l'estat espanyol han participat en el #GPS7

El concert de final de gira del #GPS7 es va celebrar el dijous 20 d'abril a la Sala Clamores de Madrid, amb les actuacions dels grups Siloé i Shirley Davis & The Silverbacks i l'assistència d'un públic nombrós i de molts representants del sector de la música, entre els quals el subdirector general de Música y Danza, Eduardo Fernández, en representació de l'INAEM.

També hi van assistir el president i la gerent de MUSICAT, Josep Reig i Marga Castañer, i representants de les altres associacions que formen la Federació Coordinadora del Circuito de Músicas Populares: ACCES, APM, ARC, ARTE, PROMUSICAE i UFI.

A la convocatòria de la setena edició del GPS (maig 2016) s'hi van presentar 1.034 propostes, de les quals 815 complien amb tots els requisits exigits a les bases. Finalment, el jurat en va seleccionar 26: 

BALA, BEACH BEACH, BELIZE, BERTA BITTERSWEET, BIZNAGA, CALA VENTO, CARROÑA, DJTONER, EL RINCÓN DE LOS SUEÑOS, ENRIC VERDAGUER, EVA FERNÁNDEZ, JUAN ZELADA,  LA BANDA MORISCA, LOS NASTYS, LUCÍA SCANSETTI, MARINA BBFACE & THE BEATROOTS, NUNATAK, ODIO PARÍS, RUBÉN POZO, RURAL ZOMBIES, SANTOS, SHIRLEY DAVIS & THE SILVERBACKS, SILOÉ, SOKRAM, SONIDO VEGETAL y VIVA SUECIA

En total, el #GPS7 ha comptat amb la participació de 26 bandes, 118 músics,138 sales, 189 concerts i 11.592 assistents.

Els concerts s'han programat en sales de tot l'Estat i en fires professionals com ara Monkey Week, el Mercat de Música Viva de Vic i ProWeekend, a més d'un concert a Manchester, en col.laboració amb l'Instituto Cervantes.

L'activitat del #GPS7 ha generat 821 altes a la seguretat social i ha implicat 21 discogràfiques, 3 segells autoeditats i 25 oficines de contractació i management.