226 alumnes d’escoles de música de la demarcació de Girona, a la IX Orquestrada del Conservatori de Música Isaac Albéniz

El gran concert tindrà lloc aquest diumenge, 12 de març, a les 18h, a l’auditori del Palau de Congressos de Girona

Després de diversos assajos, la IX Orquestrada de les Comarques Gironines culminarà aquest diumenge, 12 de març, a les 18 hores, amb un concert dirigit per David Salleras (Banda i Orquestra Simfònica) i Eszter Schütz (Orquestra de Corda), a la sala simfònica de l’auditori del Palau de Congressos de Girona. El concert compta amb 226 alumnes procedents d’una trentena d’escoles de música d’arreu de les comarques gironines, des de l’Escala fins a Blanes, passant per Palafolls, Sant Hilari Sacalm, Torroella, Sant Feliu de Guíxols..., a més d’alumnes del mateix Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Les invitacions per al concert ja estan esgotades des de fa una setmana.
 
L’Orquestrada té lloc després que els inscrits s’hagin trobat per fer diversos assajos: al Conservatori de Girona, en una casa de colònies a Pujals dels Cavallers durant un cap de setmana i finalment a l’Auditori de Girona. Aquest any, coincidint amb el 75è aniversari de la fundació del Conservatori de Música Isaac Albéniz, l’Orquestrada comptarà, a més, amb el violinista Oriol Saña com a professor convidat. D’aquesta manera, el director acadèmic del Conservatori, Lluís Caballeria, i els directors de l’Orquestrada, David Salleras i Eszter Schütz, volen aportar nous elements i coneixements que enriqueixin la formació dels joves alumnes.
 
Com en l’anterior edició, en aquesta ocasió les formacions també es dividiran entre alumnes de nivell elemental ―fins a 12 anys―i de grau professional ―a partir de 13 anys. D’aquesta manera, el repertori es pot adaptar al nivell dels participants. Igual que en les altres edicions, el programa del concert inclou obres d’estils diferents i també temes cinematogràfics: des de clàssics com Cinema Paradiso als més recents com Gladiator i Frozen, a més de peces reconegudes com Overtura de Renzi o el Can can. I és que l’objectiu és conèixer les grans obres clàssiques de la música i a més, motivar els alumnes en l’estudi d’aquest art.
 
El principal objectiu de l’Orquestrada és estimular els alumnes i donar-los l’oportunitat de tocar en una orquestra simfònica. A més, ho faran en un escenari  de grans dimensions com és el de la sala Xavier Montsalvatge de l’auditori del Palau de Congressos de Girona. És així com el Conservatori de Música de la Diputació de Girona arriba a tot el territori i estableix col·laboracions amb les escoles de música i els professors de música de les comarques gironines.
 
DAVID SALLERAS
 
Saxofonista clàssic i compositor. Va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona on va obtenir el Premi d’Honor de Grau Superior de Saxòfon, quan era alumne del catedràtic Salvador López. Becat per la Generalitat de Catalunya, va finalitzar els estudis amb el reconegut intèrpret internacional Jean-Yves Fourmeau al Conservatori de París. Ha estat distingit amb la Medalla d’Or per Unanimitat i Felicitacions del Jurat. Entre d’altres, és guanyador del primer premi a Joves Intèrprets de Barcelona; del primer premi del Concurs de Música de la Universitat de Barcelona; de la Beca de la Fundació Agrupació Mútua (Barcelona); del premi Joves Intèrprets atorgat per la Fundació CANAVY (París); de la beca de perfeccionament atorgada per Ibercaja i de la Medalla d’Or per Unanimitat del Conservatori Nacional Debussy (París) a la classe de Nicolas Prost. Actualment és professor al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i membre del grup Folkincats.

ESZTER SCHÜTZ
 
Va néixer a Szombathely (Hongria). Va estudiar música amb el mètode Kodaly i des de molt jove va participar en concursos nacionals i internacionals de violí i de música de cambra. Va obtenir, entre d’altres, el primer premi Bela Bartók l’any 1984. A continuació va ampliar els seus estudis a Viena amb Günter Pichler i Johanna Madroszkiewicz, a l’Escola Superior de Música. L’any 1996 es va traslladar a Catalunya, on va actuar amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Actualment és professora del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, professora de música del col·legi Montessori-Palau i és membre fundadora del conjunt Mare Nostrum Musicae, que es compon per músics de diferents nacionalitats.