El projecte "Fer de Músic" presenta les entrevistes realitzades el 2016 a quatre personatges històrics de les cobles-orquestres

Serà el dissabte 21 de gener, a les 18h, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí continua la seva tasca de recuperació de la memòria oral dels músics de les cobles-orquestres, a través del projecte Fer de Músic, coordinat pel tenorista Jordi Molina i per la responsable del Centre de Documentació del Museu de la Mediterània, Eva Ramió.

En el marc d'aquest projecte, s'han programat dues activitats:

El dissabte 21 de gener, a les 18h, es visualitzaran les entrevistes realitzades durant el 2016 a quatre personatges històrics de les cobles-orquestres: Jaume Vilà i Figueres, Jordi León i Royo, Enric Rigau i Prats i Antoni Gadea i Reduan.

El dissabte 4 de febrer, a les 18h, hi haurà una conversa entre Jordi Molina i Antoni Mas, que presentarà el seu llibre "Històries de Músics".
 
Al llarg del 2016, el projecte Fer de Músic ha continuat la seva feina de recuperar la memòria oral dels personatges històrics de les cobles-orquestres del nostre país. Els músics d’aquestes formacions catalanes, nascudes a les comarques de l’Empordà a mitjans segle XIX, han estat testimoni excepcional de la transformació de les nostres festes populars, els canvis en la societat i en general espectadors privilegiats del pas de la nostra història. El projecte Fer de Músic, recupera la seva veu, les seves vivències i la seva memòria  per tal de preservar-les i donar-les a conèixer.

Personatges històrics del 2016
Fa temps que el projecte Fer de Músic va deixar de ser un projecte local per convertir-se en un projecte de país. Cada any es volta per tot el país per anar buscar aquells personatges que ens poden explicar coses rellevants i importants a salvaguardar. Els músics entrevistats el 2016 han estat:

 Jaume Vilà i Figueres (Cornellà del Llobregat, 1949). Instrumentista de tenora. Ha format part de les cobles Principal del Llobregat, Principal de la Bisbal i Ciutat de Barcelona, així com de la Banda Municipal de Barcelona. Professor de tenora al Conservatori Superior de Barcelona i al Conservatori del Liceu, ha estat mestre de tota una generació de tenoristes.

• Jordi Leon i Royo (Barcelona, 1952). Instrumentista de flabiol, compositor i director. Com a instrumentista ha format part de les cobles Principal del Llobregat, Ciutat de Barcelona, i de la Banda Municipal de Barcelona. Ha dut a terme importants treballs de recerca del flabiol i és responsable de l'oficialització dels seus estudis. Ha estat director de la Cobla Sant Jordi (1983-2007) i de la cobla La Principal del Llobregat.

 Enric Rigau i Prats (Cassà del la Selva, 1948). Instrumentista de contrabaix. Ha format part de les cobles Catalunya i Principal de Llagostera i com a contrabaix solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona durant més de 45 anys. També ha estat professor de contrabaix als Conservatoris de Girona i Badalona i també a les escoles de cobla de Blanes i Reus.

• Antoni Gadea i Reduan (Figueres 1950). Instrumentista de bateria. Va formar part de l'orquestra Ritmos, del grup Mauné i els seus Dinàmics, de l'Orquestra Maravella, de l'Orquestra Xavier Cugat, de l'Orquestra Gerunda i del grup Metropol.