L’aMt celebra el seu 17è festival

El Capsa Music Festival tindrà al grup Obeses com a cap de cartell i inclourà varis artistes internacionals al costat de bandes de la ciutat


L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) organitza un any més el seu festival estiuenc de músicael proper 14 d’agost, coincidint amb les festes de Sant Magí,  a la Capsa de Música (Espai Tabacalera). El festival s’iniciarà amb una jornada de portes obertes i un vermut-concert al migdia i, a partir de les vuit del vespre, es podrà gaudir gratuïtament de més de deu hores de la millor música de Tarragona, de la resta de l’Estat i, per primer cop, de l’estranger, obrint el festival a bandes internacionals.

El cap de cartell del Capsa Music Festival d’enguany és el grup osonenc Obeses, sens dubte una de les revelacions musicals de l’any amb el seu tercer disc “Monstres i Princeses” i el seu espectacle amb cor i orquestra Obeses 3D, que han col·locat al grup al lloc que es mereix a nivell de crítica i públic. També hi haurà representació de les terres de ponent amb els lleidatans El Oso, que repeteixen al festival després del gran concert de Surf Instrumental tenyit de Rock i Psicodèlica que van oferir l’any 2014. 

En la 17a edició del festival, l’aMt ha decidit fer un pas més enllà incloent en el seu cartell dues bandes internacionals d’alta volada. La primera, el trio del pianista nord-americà Michael Kanan, que ha tocat amb Jane Monheit, Peter Berstein o Lee Konitz entre molts altres, que vindrà acompanyat de la llegenda viva del contrabaix Putter Smith (Thelonius Monk, Sara Vaughan, Duke Ellington...) i de Guillem Arnedo a la bateria. La segona banda és el duo Roadrunners, amb un peu als Estats Units i l’altre a Madrid, format per Jeff Espinoza (Red House) i Ramón Arroyo (Los Secretos), que duran a la Capsa de Música la seva música d’arrel americana barreja de folk, country, swing o Bblues.

Aquests noms nacionals i internacionals no faran ombra a les bandes de casa nostra que actuen al festival: la banda de l’aMt Euler i el seu Rock Alternatiu en català que farà tremolar la sala amb els temes del seu disc “Cendra” en un moment dolç per al grup, que està preparant una gira per Catalunya i el País Basc; el jazz, el funk i el soul dels Jazz Attack, vinguts a través de l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP), i el rock poderós i inconfusible dels reusencs The Krav Maga, guanyadors de les darreres edicions dels concursos Reus Sona i DOTGN. Tres exemples que posaran de manifest que la música que es fa al Camp de Tarragona és perfectament homologable a la que es fa a qualsevol altre lloc del món. Finalment, tanca el cartell del festival el pop-rock fresc i vital dels Ecléctica, banda eminentment femenina a mig camí de Barcelona i Madrid.

A més, unes hores abans de tot això, a les dotze del migdia, la aMt escalfarà motors amb una jornada de portes obertes per a que tothom que ho desitgi conegui de primera mà la feina que està realitzant l’associació així com les entranyes de la Capsa de Música, la sala de concerts que gestiona a l’antiga Tabacalera de Tarragona. La visita es clourà amb un vermut-concert als jardins exteriors de la sala, amenitzat pel duet Quantum Sound, que interpretaran versions acústiques de grans temes dels 80.

El Capsa Music Festival, organitzat per l’aMt amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i d’Estrella Damm, recull el llegat dels festivals que l’associació va iniciar a l’antiga fàbrica Chartreuse. En aquelles primeres cites anuals varen actuar bandes mítiques de l’escena tarragonina com Tumbuctú, Backdoormen, Txipi Aité, RSK o Poet in Process entre moltes altres, i durant les que van començar a forjar-se aliances i intercanvis amb altres associacions de músics, com les de Granollers o Sabadell, o concursos musicals, com el Sona9 o el Baix Gaià Sound.
Més tard, el festival va passar a celebrar-se a l’Avinguda Vidal i Barraquer, on va aconseguir les màximes xifres d’assistents degut tant a que l’espai així ho permetia com al fet que l’aMt va aconseguir dur a la ciutat grans noms tan de l’escena indie nacional, com ara Love of Lesbian, Standstill o Supersubmarina, així com de la nova onada de bandes en català, com ara El Petit de Ca l’Eril, Xarim Aresté o Nyandú. Tots ells varen compartir escenari amb una renovada collita de bandes Tarragonines de qualitat indubtable, com ara Febrero, Ankor, Vergüenza Ajena o Sal150. Finalment, amb la cessió de la gestió de l’espai de la Capsa de Música, el festival es va rebatejar amb el nom actual per tal de potenciar aquest espai aconseguit per a la música a la ciutat i posar-lo en el mapa de l’escena cultural tarragonina.