13a edició del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

Se celebrarà del 14 de juliol al 18 d'agost de 2016

Nascut l'any 2004, el Festival de Guitarra Girona-Costa Brava arriba enguany a la 13a edició amb una programació dominada per la música clàssica de tots els temps, de la renaixentista a la contemporània, amb especial atenció als centenaris de músics com Enric Granados (1867-1916) i Josep Ferrer i Esteve (1835-1916). També hi haurà petites dosis de rock, jazz, flamenc i música popular d'arreu, sempre amb la guitarra com a protagonista.

Del 14 de juliol al 18 d'agost, s'han programat 18 concerts a Girona, Castelló d'Empúries, Sta. Cristina d'Aro, Platja d'Aro, L'Escala, El Port de la Selva i Palamós.

El concert inaugural, que porta per nom Good Times Bad Times, tindrà lloc al Sunset Jazz Club de Girona i serà a càrrec del trio format per Oriol Roca a la bateria, David Mengual al contrabaix i Jordi Matas a la guitarra, que oferiran la seva visió de la mítica banda Led Zeppelin.

III Concurs de guitarra Josep Ferrer
Dins de la Girona Guitar Season, el mes de novembre tindrà lloc el III Concurs de Guitarra Josep Ferrer amb una doble finalitat: d'una banda, servir de plataforma de llançament de guitaristes amateurs, i de l'altra, retre homenatge a un dels millors guitarristes i compositors gironins dels segles XIX i XX.

Un tribunal de reconegut prestigi internacional avaluarà els concursants. Les actuacions durant el concurs seran obertes al públic i gratuïtes.

Els premis aniran des d’una guitarra de gama alta model GL-18, valorada en 1.660€ i cedida per Guitarres Camps, fins a un val de compra de 150€ a la botiga Vivaldi i l’oportunitat d’oferir concerts remunerats a la propera edició del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava i en altres festivals de música, com el Certamen Llobet de Barcelona, el Festival Internacional de Guitarra d’Aranda de Duero i algun dels festivals o trobades musicals a la província de Jaén.

Dia: 19 de novembre de 2016
Hora: de 10h a 14h
Lloc: Casa de Cultura de Girona
Accés: Lliure per al públic
Període inscripció: de l’1 d' octubre al 10 de novembre de 2016
Preu inscripció: 30€
Nombre màxim de concursants: 12 guitarristes
 
Tots els participants s'han de llegir les bases que properament es publicarán a i seguir les instruccions que s'indiquen per inscriure's al concurs.
Més info a http://www.festivalguitarragirona.es/concurs