Mare Nostrum Musicae celebra el 20è aniversari de la formació amb un concert amb la soprano Chantal Botanch

El concert tindrà lloc el dissabte 21 de maig, a les 17:45, en el mateix escenari on van debutar: l'església de Santa Maria de Cadaqués

El concert tindrà lloc el dissabte 21 de maig, a les 17:45, en el mateix escenari on van debutar: l'església de Santa Maria de Cadaqués

El maig de 1995, quatre joves solistes de l'Orquestra de l’Empordà van ser contractats per acompanyar la soprano catalana Chantal Botanch en un concert a la església de Santa Maria de Cadaqués.  Per a aquesta ocasió (i per fer el cartell), van haver de trobar un nom a aquest quartet improvisat i van triar el de Mare Nostrum Musicae. Arran d’aquest concert, el director artístic del Festival "Côté Cours" d’Aix en Provence, es va interessar per la formació i la va convidar a participar-hi quatre anys consecutius; d’aquesta manera, el nom Mare Nostrum Musicae va quedar consolidat.
 
Des del principi, François Ragot va ser designat pels seus companys com a representant del grup i avui continua sent-ne el líder i el director artístic. Sota la seva direcció, d'altres músics professionals que viuen a Catalunya nord i sud s'han unit als fundadors.
 
Actualment, Mare Nostrum Musicae està en disposició de proposar diferents tipus de formació,  des d’un duet fins a una orquestra de cambra, passant per formacions clàssiques i atípiques, com el prestigiós octet de baixes Tutti Bassi. Aquestes formacions ofereixen un repertori variat i eclèctic, i col·laboren amb músics i cantants de renom i amb diferents cors.
 
Per tancar la temporada del vintè aniversari de Mare Nostrum Musicae, François Ragot ha volgut reunir al voltant de Chantal Botanch un quintet format pels fundadors i components de l’inici. Tots ells exerceixen el seu art i donen classes a un costat i l’altre de la frontera i tenen un paper destacat a la GIOrquestra (primer violí i primer violoncel solista, caps de secció...).
 
Així doncs, per la seva composició i per la seva activitat, Mare Nostrum Musicae constitueix un veritable vincle musical entre la Catalunya nord i sud. Això li ha valgut el suport conjunt del Departament dels Pirineus Orientals i de la Generalitat de Catalunya per a un projecte amb l'Associació Professional de Músics de Catalunya MUSICAT i l'Escola de Música Claudefaula, que reforça la naturalesa transfronterera de Mare Nostrum Musicae.
 
En el marc d'aquest projecte s’ha dissenyat un cicle de concerts, anomenat Homenatge als Compositors Catalans del segle XX,  del qual forma part el Concert del 20è aniversari.
 
El concert constarà de tres parts:
  • 1a part:  el Quintet Mare Nostrum Musicae interpretarà obres de Granados, Albéniz, Toldrà i Lamotte de Grignon.
  • 2a part: Chantal Botanch interpretarà cançons de Turull. 
  • 3a part: el Cor Claudefaula de Girona, dirigit per Quim Bonal, interpetarà obres de Raimon i Oltra, i també cançons tradicionals catalanes, acompanyat pel Quintet Mare Nostrum Musicae.
  • El concert finalitzarà amb tots els músics i cantaires reunits al voltant de Chantal Botanch
El concert, obert al públic, reunirà al voltant dels músics aficionats i amics de Mare Nostrum Musicae, tant de la Catalunya nord com de la Catalunya sud. Una bona oportunitat per passar un dia de primavera agradable a Cadaqués i acabar-lo amb un concert únic i especial .

Entrada : 15 €    Reduïda : 12 €
Gratuïta fins al 15 anys.
Obertura de la venda d’entrades a l’església una hora abans del concert.
Venda anticipada : Oficina de Turisme de Cadaqués, a partir del dia 9 de maig.
Tél.: +34 972 258 315 turisme@cadaques.cat