Ofrena floral a Madrid en memòria dels 2,3 milions de treballadors que moren cada any per causes laborals

Luis Cobos: "És de justícia que es reconeguin les malalties pròpies dels músics com a malalties laborals en el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball"

Amb ocasió del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, l'oficina de l'OIT a Espanya i l'Ajuntament de Madrid organitzen una ofrena floral en memòria dels 2,3 milions de treballadors que moren cada any per causes laborals.

Luis Cobos dirigirà una orquestra integrada per músics de l'Orquesta Nacional de España (ONE), l'Orquesta Sinfónica de la RTVE, l'Orquesta Sinfónica de Madrid i l'Orquesta Sinfónica de la Comunidad de Madrid (ORCAM) i un cor de cantants del Coro Nacional, el Coro de RTVE i el Coro de la Comunidad de Madrid. Tots junts interpretaran peces de Mozart i Verdi per visibilitzar i donar a conèixer les malalties professionals que els músics d'orquestres pateixen com a conseqüència de la seva feina i que encara no estan reconegudes com a malalties laborals.

Tots els músics i cantaires que participen a l'acte ho fan de forma gratuïta i solidària per contribuir a la prevenció de riscos laborals i per mostrar la seva situació anòmala en relació a les malalties laborals dels músics.