CIUTAT DE GIRONA

Dades de contacte

Representant: Joaquim Burjachs
Web: http://www.coblaciutatdegirona.com
Email: info@coblaciutatdegirona.com
Telèfon: 690/64 16 61 -- 93 790 82 50

Espectacles ofertats

CANÇONS,CUPLETS, SARDANES cantades amb Marta Valero

CANÇONS,CUPLETS, SARDANES cantades amb Marta Valero-Concert

En aquest concert oferim la Interpretació a través de la veu i la cobla de cançons, lied, sardanes i cuplets.
 
Comptem amb un ampli repertori de cançons, cuplets i sardanes:
 
L’enamorada
La solfejadora
La Paula té unes mitges
Les caramelles
La perduda
El vestir d’en Pasqual
El cavaller enamorat
És la Moreneta
La puntaire
Per tu ploro
Canço d’amor i de guerra
L’Empordà
La pepa maca
Romanç de Santa Llúcia
Endreça
Estel del demati
 

COBLA CIUTAT DE GIRONA

COBLA CIUTAT DE GIRONA-Sardanes

 

 MÉS BERTRA,MÉS!

MÉS BERTRA,MÉS!-Concert

ESPECTACLE  LITERARI-MUSICAL  “MÉS BERTRANA, MÉS!”
(Recorregut per la vida i l’obra de Prudenci Bertrana amb textos del mateix Bertrana i de la seva filla Aurora, temes musicals de l’època i imatges il·lustratives) 
Espectacle creat amb motiu de la celebració dels actes commemoratius del 150è aniversari del naixement de l’escriptor i pintor modernista, Prudenci Bertrana i com a celebració de l’Any Bertrana.
Producció de l’espectacle a càrrec de l’Ajuntament de Tordera i la Cobla Ciutat de Girona.
 
SINOPSI:
La conferència de Bertrana “De les belleses de la natura i el meu goig” celebrada a l'Associació Nacionalista de Catalunya el dia 7 de desembre de l'any 1908, en ésser publicada, havia provocat l'entusiasme de Joan Maragall. El gran poeta escriví una carta a Bertrana felicitant-lo i encoratjant-lo a continuar escrivint. “Més, més!” deia el poeta en la seva espontània missiva a Prudenci Bertrana.
 
Animat per aquestes paraules, el novell escriptor s'havia posat a preparar un recull de narracions que es titularia Proses Bàrbares”. No es cansava de repetir que Joan Maragall era el seu padrí literari.
 
Un cas semblant en què aquesta expressió “Més, més!” va ser utilitzada també de geni a geni però en l’àmbit musical fou quan uns quants anys més tard, el 1924, la cobla Barcelona va oferir un concert a l’insigne compositor Igor Stravinsky, que es trobava a Barcelona actuant i presentant la seva música i que s’havia interessat molt per la sardana, la tenora i la cobla. Al concert celebrat a l’Ateneu Barcelonès va escoltar molta i diversa música d’aquest gènere, però després de sentir la sardana “Juny”, va exclamar la frase: “Més Garreta, si us plau, més Garreta!.
L’expressió més, més! referida tant a Bertrana com a Garreta és la que dóna nom a aquest espectacle.
Bertrana estimava i venerava Juli Garreta. Fins i tot en un homenatge en honor a Enric Granados a Girona va fer escoltar sardanes de Garreta a Granados i sembla que arran d’això, Granados i Garreta es van acabar coneixent i essent bon amics.
Qui va introduir Prudenci Bertrana en el món de la música fou Tomàs Sobrequés (violoncel·lista i promotor de la música a Girona), impulsor de la revista musical Scherzando en la que col·laborava Bertrana i primer professor de violoncel de la seva filla Aurora.
El 1908 fundà la Schola Orpheonica de Girona. Va ser organitzador i fundador juntament amb Josep Saló i Bosi i Francesc Perich de l'Associació Musical Gironina.
Un altre compositor amic de Bertrana fou el violinista i compositor Cassià Casademont, que va composar la sardana Alegroia, dedicada a Prudenci Bertrana, i que fou premiada en els Jocs Florals de la música catalana.
 

Cobla Ciutat de Girona

Percussió i piano: Joan Torras

Actriu: Anna Farriol

Veu en off:  Albert Sabater

Direcció artística: Joan Teixidó

Direcció i recerca musical: Jesús Ventura

Guió i recerca històrica i literària: Xavier Sanjuan

Producció audiovisual: M. José Aldana, Sabem.com

Durada aproximada: 75 minuts


 
 

CONCERT LIRIC- EL TENOR i LA COBLA

CONCERT LIRIC- EL TENOR i LA COBLA-Concert

EL TENOR, Albert Deprius, prestigiós tenor, una de les veus més destacades del moment, i LA COBLA, Ciutat de Girona, conjuntament us presentem un concert on farem un viatge en el repertori vocal amb una varietat d’estils, interpretant una selecció de temes de gran qualitat.

Un recull del millor repertori amb arranjaments especials per a la fusió entre la VEU i la cobla oferirem cançons clàssiques (lied), cançó catalana, sarsuela (àries), i sardanes. Entre d’altres podrem gaudir de la cançó que esdevingué el màxim estàndard de la música vocal popular catalana, ROSÓ, Pel teu amor;  la cançó EVOCACIÓ AL PIRINEU de la  Sarsuela Cançó d’amor i de Guerra; L'EMIGRANT poema líric  amb excel·lència de la nostra cultura; sardanes cantades com Maria de les Trenes, Somni.

Concert dirigit a tots els públics i per a qualsevol esdeveniment: festa per a la gent gran, festes majors, concerts de música, festivals de música, cicles de concerts...
Aquest concert està dins el PROGRAMA.CAT, on podeu tenir ajudes per a la seva contractació. Per a més informació: www.programa.cat
Components del grup

11 components

Direcció: Jesús Ventura
Instrumentistes: Oscar Sánchez (flabiol), David Plans i Felip Morales (tible), Josep Coll i Jordi Pujol (tenora), David Hidalgo i Joan Remacha (trompeta), Francesc Sala (trombó), Salvador Salla i Joaquim Burjachs (fiscorn) i Alberto Rodriguez(contrabaix).
 


Coneix
més
Audicions de sardanes, oficis, cercaviles, balls vuitcentistes. Concerts per a música de cobla i sardanes.  

Més informació

Fotos

Properes
Actuacions
Diumenge
17
Desembre 2017
Desembre 2017
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
COBLA CIUTAT DE GIRONA Població: CALDES DE MALAVELLA
Lloc: Pl Ajuntament
Hora: 12:00
Activitat: Audició
COBLA CIUTAT DE GIRONA Població: SILS
Lloc: Pavelló
Hora: 16:30
Activitat: Audició