MONTGRINS

Dades de contacte

Representant: Sixto Lara Carriqui
Web: http://www.montgrins.com
Email: info@montgrins.com
Telèfon: 629 313 831

Espectacles ofertats

COBLA-ORQUESTRA MONTGRINS

COBLA-ORQUESTRA MONTGRINS-

Fundada el 1884 a Torroella de Montgrí per Pere «Barretó» -gloriosa figura de la història de la sardana-, el qual en fou ensems el seu director, és la degana de les cobles entre les avui existents i una de les més prestigioses agrupacions musicals de Catalunya.



En morir el mestre Rigau l’any 1909, el succeí el mestre Vicenç Bou. La cobla assolí ressonants i successius èxits que culminaren en un seguit d’actuacions a París l’any 1928. Durant l’etapa de direcció del mestre Bou, la cobla fou la primera i destacada intèrpret de les populars sardanes d’aquest compositor i donà a conèixer les primícies d’aquelles inconfusibles melodies de perenne inspiració: «Angelina», «Girona amada», «Llevantina», «El saltiró de la cardina», etc.



En una perfecta valoració de les seves qualitats interpretatives, la cobla orquestra Montgrins assoleix en l’actualitat el seu més àgil poder d’expressivitat musical valoritzada per l’eficaç i experta orientació artística del seu director, el mestre Martí Camós, que continua l’executòria assenyalada pels seus antecessors. L’any 1984 els Montgrins celebren el seu primer centenari, la qual cosa fa que sigui la cobla-orquestra més antiga del país. Entre les nombroses adhesions que rebé, destaca la felicitació del Rei Joan Carles I i la concessió de la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya.



Com a dades més recents destaquem que l’any 1993 ha rebut el Premi Nacional de Música, guardó que simbolitza el mèrit aconseguit per la llarga trajectòria al servei de la música. El 1996 porten la nostra música a Atlanta (E.U.A.) amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics.

ACOBLATS MONTGRINS - PORT BO

ACOBLATS MONTGRINS - PORT BO-Concert



TRENCATS I SEGUITS

TRENCATS I SEGUITS-Concert

Espectacle "TRENCATS I SEGUITS"

Aquest espectacle, que va merèixer diversos premis dins i fora del món sardanista, celebra enguany el seu 25è aniversari. Per commemorar aquesta efemèride, la Cobla Montgrins amb el seu director Jordi Molina, l'Esbart Montgrí Dansa, i la Queralt Pedemonte com a guionista i presentadora; l'hem reformulat per oferir-vos un viatge al llarg de la història de la sardana, on hi veureu l'evolució del ball, de la música i dels instruments, i també com ha canviat la concepció social i política de la nostra dansa al llarg del temps.

Aquest espectacle forma part del Cicle de Concerts de Música de Cobla 2020 que promou la Diputació de Girona. No us ho perdeu!



CAFÈ - CONCERT

CAFÈ - CONCERT-Concert

A la primavera de 1884 a Torroella de Montgrí,  una colla de músics, encapçalats per en Pere Rigau “Barretó”, formarien la cobla - orquestra que esdevindria actualment la més antiga en actiu.

 

Entre els seus mèrits i guardons podem destacar-ne:

 

-Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1984)

-Premi Nacional de Música (1993)

-Representant de l’ajuntament de Barcelona a París, per promocionar l’exposició Internacional (1929)

-Cobla oficial dels Jocs Florals a Caracas (1975)

-Ambaixador de la sardana als jocs olímpics d’Atlanta (1996)

-Medalla del Montgrí, atorgada per l’ajuntament de Torroella de Montgrí (1998)

 

Des de llavors i fins ara, els Montgrins sempre han posat el gènere de música catalana en un lloc preferent  i us ofereix aquest concert íntegrament català,  presentant-lo en petit format ben a prop del nostre públic, com a mostra dels èxits en català de les últimes dècades de la trajectòria d’aquesta formació empordanesa.



COBLA a 4 VEUS

COBLA a 4 VEUS-Concert

TÍTOL DE L’ESPECTACLE:
“Cobla a 4 veus: Un viatge musical”
INTÈRPRETS:
18 artistes dalt l’escenari
Cobla Montgrins, veus i percussió - Direcció a càrrec de Jordi Molina

Es tracta d’un concert format per repertori tant de casa nostra com d’arreu.
Amb les 4 veus dels Montgrins i a timbre de cobla, farem un viatge musical per diferents països, èpoques i estils.
Ja s’ha demostrat de moltes maneres que la cobla és una formació versàtil,amb gran capacitat per afrontar molts tipus de repertori, i amb una riquesa sonora que dona peu a explorar diferents àmbits i gèneres musicals.
 


Components del grup

Director cobla: Jordi Molina Director orquestra: Ivan Joanals Veus: JuanMa, Fani, Lídia i Eduard Instrumentistes: Ivan Joanals, Mariona Lluna, Jordi Vilaró, David Bondia, Conrad Rafart, Carlos Nieto, Jean-Marie Oriol, Jordi Gelabert, Xavier Rodriguez, Miquel Vega, Jordi Casanovas, Quim Reixach i Sixto Lara. Trombó cobla: Âlex Fuentes
Qui som?
CREU DE SANT JORDI DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
PREMI NACIONAL DE MÚSICA

Més informació
Xarxes socials

Fotos

Vídeo

Properes
Actuacions
Dilluns
1
Abril 2024
Abril 2024
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
COBLA-ORQUESTRA MONTGRINS Població: ROSES
Lloc: Parc de la Ciutadella
Hora: Matí, Tarda
Activitat: Aplec